z33

Hoe is technologische innovatie afhankelijk van grondstoffen? Die vraag staat centraal in de tentoonstelling Charging Myths van On-Trade-Off. Het kunstenaarscollectief volgt het spoor van lithium en vertrekt vanuit Manono (Democratische Republiek Congo). Het landschap van dit voormalige mijnstadje maakt het koloniale verleden tastbaar. Nu maakt het zich klaar voor een sleutelrol in de race naar groene energie na de ontdekking van de grootste voorraad ter wereld van lithiumerts.

06.03 tot 21.08.22

 

charging myths

 

empain 

35 ster

Portrait of a Lady laat aan de hand van een reeks kunstwerken zien hoe de vrouw sinds de prehistorie tot nu werd uitgebeeld. Speciale aandacht is er ook voor de levensloop van enkele uitzonderlijke vrouwen. De tentoonstelling creëert een dialoog tussen verschillende oosterse en westerse culturen en beschavingen, via een selectie oude en hedendaagse stukken.

24 MAART › 4 SEPTEMBER 2022

villa empain - Brussel

Watou22 

3 ster

Kunstenfestival Watou is de plaats waar kunst, poëzie, architectuur, ruimtelijke ordening en landschap elkaar vinden. De missie van het festival is te focussen op kruisbestuivingen: op de dialoog tussen de lokale en de artistieke gemeenschap, en op de wisselwerking tussen kunst en poëzie.

Watou 2022 kiest voor avant-garde en trekt resoluut de kaart van het experiment. Exclusief nieuw werk, 100% in situ Watou en Kasteel De Lovie.

02jul - 04sept

kunstenfestivalwatou2022

 

biennale logo

4 ster

59th International Art Exhibition

23 April to 27 November 2022

labiennale 2022

59TH INTERNATION

AL ART EXHIBITION

59TH INTERNATIONAL ART EXHIBITION

documenta fifteen

artistic director --> ruangrupa

“We want to create a globally oriented, collaborative and interdisciplinary art and culture platform that will remain effective beyond the 100 days of documenta fifteen. Our curatorial approach strives for a different kind of collaborative model of resource use — in economic terms but also with regard to ideas, knowledge, programs and innovations.“

Kassel, 18jun - 25sept 22

documenta fifteen