Bernard van Orley BOZAR

Bernard van Orley was een van de absolute spilfiguren van de renaissance in de Lage Landen. BOZAR en de grote Belgische instellingen slaan de handen in elkaar voor de allereerste belangrijke monografische tentoonstelling rond deze 16de -eeuwse kunstenaar.

20 FEBRUARI ’19 — 26 MEI ’19

bozar

Van Eyck MSK Gent

Wereldwijd zijn er van de Vlaamse Meester Jan van Eyck slechts een twintigtal werken bewaard. Zeer uitzonderlijk reist zeker de helft daarvan in 2020 naar Gent, voor de tentoonstelling ‘Van Eyck. Een optische revolutie’ in het Museum voor Schone Kunsten Gent (MSK). Het wordt een niet te missen krachttoer die de wereld van Van Eyck en zijn revolutionaire blik tastbaarder maakt dan ooit.

01.02.20-30.04.20

mskgent.be Van Eyck

Highlights for a Future SMAK

S.M.A.K. bestaat in 2019 twintig jaar: het uitgelezen moment om opnieuw – en voor het eerst in twee decennia – een deel van de collectie te presenteren in het volledige museumgebouw. Aan de hand van ongeveer 200 werken word je als bezoeker meegevoerd doorheen een spannend labyrint dat hedendaagse kunst is of lijkt te zijn, waarbij het kunstwerk en de kunstenaar centraal staan.

16.03 tot 29.09.2019

smak.be

Rembrandt

Met topstukken als De Nachtwacht, Marten & Oopjen, Het Joodse Bruidje en De Staalmeesters, beheert het Rijksmuseum de grootste collectie Rembrandt-schilderijen ter wereld en bovendien het meest representatieve overzicht van zijn gehele oeuvre. Het is een unicum, gezien de kwetsbaarheid van de tekeningen en etsen, dat de hele collectie samen wordt getoond. De tentoonstelling Alle Rembrandts geeft een weergaloos beeld van Rembrandt als kunstenaar, als mens, als verhalenverteller en laat zien hoe vernieuwend hij was.

15 februari tot 10 juni 2019

Rijksmuseum Amsterdam

screenit

SCREEN IT
Stadstriennale Hasselt Genk 5 

 5 October 2019 until 5 Januari 2020

stadstriennale

More than ever we are connected to screens. Whether it is the small screen of our smartphone, the tablet that is lying around, the info screens in offices or public places or the TV that became smart itself over the years…screens are everywhere. Research shows that 38% of the time we are awake we are connected with a screen.