z33

Hoe is technologische innovatie afhankelijk van grondstoffen? Die vraag staat centraal in de tentoonstelling Charging Myths van On-Trade-Off. Het kunstenaarscollectief volgt het spoor van lithium en vertrekt vanuit Manono (Democratische Republiek Congo). Het landschap van dit voormalige mijnstadje maakt het koloniale verleden tastbaar. Nu maakt het zich klaar voor een sleutelrol in de race naar groene energie na de ontdekking van de grootste voorraad ter wereld van lithiumerts.

06.03 tot 21.08.22

 

charging myths

 

empain 

35 ster

Portrait of a Lady laat aan de hand van een reeks kunstwerken zien hoe de vrouw sinds de prehistorie tot nu werd uitgebeeld. Speciale aandacht is er ook voor de levensloop van enkele uitzonderlijke vrouwen. De tentoonstelling creëert een dialoog tussen verschillende oosterse en westerse culturen en beschavingen, via een selectie oude en hedendaagse stukken.

24 MAART › 4 SEPTEMBER 2022

villa empain - Brussel

Watou22 

Kunstenfestival Watou is de plaats waar kunst, poëzie, architectuur, ruimtelijke ordening en landschap elkaar vinden. De missie van het festival is te focussen op kruisbestuivingen: op de dialoog tussen de lokale en de artistieke gemeenschap, en op de wisselwerking tussen kunst en poëzie.

Watou 2022 kiest voor avant-garde en trekt resoluut de kaart van het experiment. Exclusief nieuw werk, 100% in situ Watou en Kasteel De Lovie.

02jul - 04sept

kunstenfestivalwatou2022

 

rhok

Het atelier "Vrije Grafiek" van de RHoK Academie in Etterbeek gaat in dialoog met het artistieke creatieproces van het beeld. Werken op papier (houtsnede, lithografie, zeefdruk, enz.) of digitale werken worden gepresenteerd in relatie tot de permanente collecties van het Erasmushuis.

Erasmushuis Brussel

nadir

3 ster

Een ontmoeting tussen hedendaagse kunst en uniek erfgoed.

De grootste hedendaagse Vlaamse meesters lieten zich door de oude stenen inspireren en presenteren (voornamelijk nieuw) werk:

Francis Alÿs, Thomas Bogaert, Michaël Borremans, Dirk Braeckman, David Claerbout, Berlinde De Bruyckere, Wim Delvoye, Kris Martin, Matthieu Ronsse, D.D.Trans, Daniël Ost en Jan Van Imschoot.

13 maart t.e.m. 22 mei 2022

kasteel van Laarne