ECCE HOMO

eccohomo

We leven in een tijdsgeest waarin de mensheid en de menselijkheid op allerlei vlakken geweld wordt aangedaan; we worden steeds meer geconfronteerd met wezenlijke verschillen in de ontwikkeling en vrijheid van de mens in verschillende delen van de wereld. Deze tentoonstelling wil tonen op welke manieren de hedendaagse kunstenaar in België het huidige mensbeeld benadert en hoe hij de mens vandaag de dag in beeld brengt.

63 kunstenaars, 9 locaties

17 november  2017 tot 25 februari 2018

www.eccehomoantwerpen.com

William Kentridge. Smoke, Ashes, Fable

Kentridge

 

 

 

 

 

 

 

4 ster 

Sinds zijn internationale debuut op de DOCUMENTA X in 1997, verwierf de Zuid-Afrikaanse kunstenaar William Kentridge (° 1955) wereldwijde faam. Hij is voornamelijk bekend om zijn tien animatiefilms, getiteld Drawings for Projection. Tot de verbazingwekkende gediversifieerde werken van Kentridge behoren meesterlijke tekeningen, prenten, wandtapijten, beeldhouwwerken, lezingen en operaproducties.

Periode: 20 oktober 2017 > 25 februari 2018
Openingsuren Sint-Janshospitaal

 

 

Pieter Pourbus en de vergeten meesters

pourbus

Brugge wordt in de zestiende eeuw getroffen door een economische achteruitgang en loopt leeg. Jonge kunstenaars trekken weg richting Antwerpen, dat zichzelf tot nieuwe kunsthoofdstad van Vlaanderen kroont. Maar met het roemrijke artistieke verleden als inspiratiebron, ontstaat er in Brugge een geheel nieuwe stijl.

Periode: 13 oktober '17 tot 21 januari'18
Locatie: Groeningemuseum

Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam

Het Vlot

4 ster

22 oktober 2017 opent de opvolger van De Zee - salut d’honneur Jan Hoet (2015): in de tweede editie van deze driejaarlijkse internationale tentoonstelling staat ‘ het vlot’ centraal. Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam / The Raft. Art is (not) Lonely gaat over het vaartuig en de vervoering van kunst. Curatoren : Jan Fabre, Joanna De Vos

Oostende, 22 locaties

22/10/2017 - 15/04/2018

www.muzee.be/nl/muzee

Magritte, Broodthaers & de hedendaagse kunst

Magritte

50 jaar na zijn overlijden, boeit René Magritte nog steeds. Hij stelt onze kijk en geest in vraag en brengt onze zekerheden voortdurend aan het wankelen. Magrittes mysterieus en uitdagend werk blijft de generaties na hem beïnvloeden, van pop art en conceptuele kunst tot de meest hedendaagse kunstcreaties.

13.10.2017 > 18.02.2017

Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België

Regentschapsstraat 3
1000 Brussel