.Broodthaerskabinet

Broodthaerskabinet SMAK

Met het Broodthaerskabinet maakt S.M.A.K. ruimte voor de permanente presentatie van onder meer kunstwerken, edities, boeken en archiefstukken van Marcel Broodthaers (1924-‘76) 

S.M.A.K. Gent

tentoonstellingen SMAK

Unexchangeable

Unexchangeable WIELS

Men beweert dat je nergens verhoudingsgewijs zoveel kunstverzamelaars vindt als in België. Daarom is het opmerkelijk dat uit dit potentieel nauwelijks samenwerkingen tussen openbare musea en de vele privéverzamelingen ontstaan. Zoals het voorheen andere maatschappelijke discussiepunten onbevooroordeeld behandelde, gaat WIELS – zijn reputatie getrouw – dit tegelijk tot onderwerp en materiaal maken van een groepstentoonstelling, met als titel Unexchangeable [Niet inruilbaar].

WIELS

19.04 – 12.08.2018

Unexchangeable

ALL TOO HUMAN

all too human Tate

BACON, FREUD

AND A CENTURY OF

PAINTING LIFE

tot 27 augustus 2018

TATE - Londen

tate.org

Grote Prijs Ernest Albert

De stad Mechelen organiseert opnieuw de ‘Grote Prijs Ernest Albert’. Deze prijs voor beeldende kunsten wordt tweejaarlijks toegekend aan een kunstenaar die uitmunt in respectievelijk schilderkunst, beeldhouwkunst en tekenkunst & vrije grafiek. In 2018 is het de beurt aan de schilderkunst. Aan de Grote Prijs Ernest Albert, één van de belangrijkste kunstprijzen in België, is een prijzenpot van 7500 euro verbonden. Inschrijven kan t.e.m. 16 april 2018.

Praktische info Het volledige reglement en het inschrijvingsformulier staan op de website www.prijsernestalbert.be

Manifesta 12 Palermo

manifesta

16.06.18 - 04.11.18

Palermo - Italy

m12.manifesta.org