Van Eyck MSK Gent

Wereldwijd zijn er van de Vlaamse Meester Jan van Eyck slechts een twintigtal werken bewaard. Zeer uitzonderlijk reist zeker de helft daarvan in 2020 naar Gent, voor de tentoonstelling ‘Van Eyck. Een optische revolutie’ in het Museum voor Schone Kunsten Gent (MSK). Het wordt een niet te missen krachttoer die de wereld van Van Eyck en zijn revolutionaire blik tastbaarder maakt dan ooit.

01.02.20-30.04.20

mskgent.be Van Eyck

1000 JAAR GRAAFSCHAP LOON

GRAAFSCHAP LOON

Het graafschap Loon ontstond omstreeks 1018  – duizend jaar geleden -  en eindigde in 1795: een grote brok Limburgse geschiedenis, die zich niet in de Nederlanden afspeelde: anders en daarom zo interessant. Door leenbanden met de prins-bisschoppen van Luik en de Duitse keizer speelden de graven van Loon een aanzienlijke rol in de regio Maas-Rijn. 

CIAP

* Leen Voet / Alda & Armand
* Where widowed objects meet orphaned ideas
* Lodewijk Heylen / Minecraft Ecologies

18/11/18 - 17/02/19 Hasselt

ciap.be

 

Berlinde De Bruyckere

It Almost Seemed a Lily is de eerste solotentoonstelling van Berlinde De Bruyckere in België sinds 2014.

Ze confronteert de 16de-eeuwse Besloten Hofjes, die als topstukken een vaste plek in dit museum hebben gekregen. Deze gesloten tuintjes verbeelden een toevluchtsoord, een miniatuurparadijs dat afgeschermd is van de invloeden van de buitenwereld.

15 december 2018 – 12 mei 2019 

Hof van Busleyden - Mechelen

hofvanbusleyden.be

MU ReShape

ReShape

Mutating: Systems, Bodies and Perspectives

Sommige dingen veranderen niet: elektronen, de snelheid van het licht, de geur van verse koffie. Maar alles is wel constant in beweging en het universum ziet er van moment tot moment anders uit omdat overal deeltjes, golven, krachten en objecten op elkaar inwerken. De continue transformaties van het leven op aarde en vooral de onuitwisbare rol die de mens daarin speelt, staan centraal in de tentoonstelling ReShape.

30/11/18 - 10/03/19

MU - Eindhoven