MU Computer Grrrls

De eerste computers werden 75 jaar geleden door vrouwen geprogrammeerd en vrouwen schreven de software achter Neil Armstrongs ‘giant leap for mankind’. Sinds die tijd is IT alsmaar belangrijker geworden en werd het geleidelijk een werkveld voor nerds waar vrouwen weinig te zoeken hadden.

20 juli tot en met 6 oktober 2019

MU - Eindhoven

mu.nl

Warhol The American Dream Factory

Het gaat niet enkel om een retrospectieve van de kunstenaar maar ook om een tentoonstelling die drie decennia Amerikaanse geschiedenis traceert aan de hand van Warhols visie op iconen, mythen en andere maatschappelijke fenomenen. Warhols ironische blik belicht ook de keerzijde van de Amerikaanse zoektocht naar grootsheid. Het zijn inzichten die tot vandaag actueel zijn.

22.11.2019 - 3.5.2020

La Boverie - Luik

gravure

35 ster

BIENTÔT DEJÀ HIER
MÉTAMORPHOSES ET ÉCOULEMENT DU TEMPS

Met zowat 250 werken (uit de eigen collectie van Centre de la Gravure) van meer dan 30 kunstenaars strekt de tentoonstelling zich uit over de gelijkvloerse en eerste verdieping.

De aanleiding tot deze tentoonstelling ligt bij een serie van 50 zelfportretten die Roman OPALKA tussen 1965 en 2010 realiseerde en die voor de collectie van het Centre verworven werd door de stad La Louvière.

VAN 30/03 TOT 08/09/2019

Centre de la Gravure - La Louvière

Van Eyck MSK Gent

Wereldwijd zijn er van de Vlaamse Meester Jan van Eyck slechts een twintigtal werken bewaard. Zeer uitzonderlijk reist zeker de helft daarvan in 2020 naar Gent, voor de tentoonstelling ‘Van Eyck. Een optische revolutie’ in het Museum voor Schone Kunsten Gent (MSK). Het wordt een niet te missen krachttoer die de wereld van Van Eyck en zijn revolutionaire blik tastbaarder maakt dan ooit.

01.02.20-30.04.20

mskgent.be Van Eyck

Highlights for a Future SMAK

S.M.A.K. bestaat in 2019 twintig jaar: het uitgelezen moment om opnieuw – en voor het eerst in twee decennia – een deel van de collectie te presenteren in het volledige museumgebouw. Aan de hand van ongeveer 200 werken word je als bezoeker meegevoerd doorheen een spannend labyrint dat hedendaagse kunst is of lijkt te zijn, waarbij het kunstwerk en de kunstenaar centraal staan.

16.03 tot 29.09.2019

smak.be