CIAP

* Leen Voet / Alda & Armand
* Where widowed objects meet orphaned ideas
* Lodewijk Heylen / Minecraft Ecologies

18/11/18 - 17/02/19 Hasselt

ciap.be

 

Berlinde De Bruyckere

It Almost Seemed a Lily is de eerste solotentoonstelling van Berlinde De Bruyckere in België sinds 2014.

Ze confronteert de 16de-eeuwse Besloten Hofjes, die als topstukken een vaste plek in dit museum hebben gekregen. Deze gesloten tuintjes verbeelden een toevluchtsoord, een miniatuurparadijs dat afgeschermd is van de invloeden van de buitenwereld.

15 december 2018 – 12 mei 2019 

Hof van Busleyden - Mechelen

hofvanbusleyden.be

MU ReShape

ReShape

Mutating: Systems, Bodies and Perspectives

Sommige dingen veranderen niet: elektronen, de snelheid van het licht, de geur van verse koffie. Maar alles is wel constant in beweging en het universum ziet er van moment tot moment anders uit omdat overal deeltjes, golven, krachten en objecten op elkaar inwerken. De continue transformaties van het leven op aarde en vooral de onuitwisbare rol die de mens daarin speelt, staan centraal in de tentoonstelling ReShape.

30/11/18 - 10/03/19

MU - Eindhoven

Verbeke Foundation

verbebe winter

11 november 2018 – 7 april 2019

verbekefoundation

onceuponatime

Het Wallraf-Richartz-Museum (Keulen) presenteert deze winter een overzichtstentoonstelling van Amerikaanse kunst van 1650 tot 1950. De speciale tentoonstelling begint met werken uit de koloniale periode, onderzoekt de meesters van het Amerikaanse realisme en besluit met voorbeelden van abstract expressionisme. De Wallraf-tentoonstelling met de titel "Once Upon a Time in America" zal bestaan uit ongeveer 130 uitgeleende werken van bekende collecties en musea in de Verenigde Staten en Europa. Het bevat uitzonderlijke werken van onder meer John Copley, Benjamin West, Edward Hopper, George Bellows, Georgia O'Keeffe, Mark Rothko, Barnett Newman en Jackson Pollock.

23 Nov 2018 - 24 Mar 2019

wallraf museum Keulen