KMSK

Met de tentoonstelling BE MODERN zetten de KMSKB de collectie moderne en hedendaagse kunst uit binnen- en buitenland in de kijker. Een selectie van een 150-tal schilderijen, sculpturen, werken op papier, installaties en moving images schetst het wervelend avontuur van de moderne beeldende kunst.

KMSKB Brussel

 > 21.02.2021

be-modern

MemlingNow

Deze tentoonstelling vertrekt van de schilderkunst van Hans Memling die tot de belangrijkste schilders in het Bourgondische Brugge behoorde. Memlings werk inspireerde verschillende actuele kunstenaars. Het Sint-Janshospitaal brengt deze invloeden in kaart.

1 okt tot 1 feb 2021

Sint-Janshospitaal Brugge

memling now

KANAL Centre Pompidou

In KANAL - Centre Pompidou gaat John M Armleder gedurende meer dan zes maanden aan de slag in de Showroom  van de oude Citroën-garage. Op de zes verdiepingen brengt hij - in dialoog met een reeks nieuwe monumentale installaties die hij speciaal voor deze locatie ontwierp - tal van tentoonstellingen, evenementen en ontmoetingen. Zo biedt hij bezoekers de mogelijkheid om zich onder te dompelen in zijn universum en dat van zijn favoriete kunstenaars.

24 sept 2020 — 25 apr 2021

It Never Ends

WIELS

Risquons-Tout verkent het potentieel van risico en onvoorspelbaarheid dat het gehomogeniseerde denken in de inmiddels beruchte echokamers van onze overvolle infosfeer uitdaagt.

Risquons-Tout is een ambitieuze, thematische groepstentoonstelling die ernaar streeft om enkele van de meest innovatieve en invloedrijke kunstenaars en auteurs te presenteren die momenteel actief zijn in de Eurocore regio

 

 

Risquons-Tout
11.09.20 – 28.03.21

Wiels 2020

Kom vanaf 5 mei 2016 La Boverie bezoeken, een nieuwe toeristische plek in Luik, een combinatie van een museum voor Schone Kunsten en een expositiecentrum van internationale kwaliteit.

Het zal onderdak bieden aan het museum voor Schone Kunsten van Luik en aan een compleet nieuwe ruimte waar allerhande tijdelijke voorstellingen gehouden worden die telkens een unieke ervaring zullen zijn.
 
Het museum bestaat enerzijds uit een museumgedeelte voor permanente tentoonstellingen en anderzijds uit een ruimte van 4000m² die bestemd is voor internationaal bekende tentoonstellingen.
 
Het zal toegankelijk zijn via de "Boverie"-brug die de linkeroever met de rechteroever van Luik verbindt en zich op 700m van het station van Guillemins bevindt.