Beste studenten, oud-studenten

 

We blikken terug op een succesvolle daguitstap naar Mechelen en Leuven voor de tentoonstellingen Expo Berlinde de Bruyckere en artefact
Na de boeiende lezingen van Jonas Slegers over klassieke, moderne én hedendaagse kunst was dit een fijne afsluiting van de reeks.

In het najaar plannen we opnieuw een dergelijk initiatief.

De Triënnale Hasselt – Genk Screen it (van 5 oktober 2019 tot en met 5 januari 2020) lijkt een interessant gegeven om opnieuw toe te lichten met een lezing door Jonas Slegers en vervolgens een uitstap te plannen met gids.

We houden jullie op de hoogte zodra de plannen concreet worden.

Meer info op www.stadstriennale.be – Screen It

 


Het thema 'Screen It':
Overal zien we schermen, dit kan het kleine scherm zijn van onze smartphone, een tablet dat ergens ligt, de informatieschermen op publieke plaatsen of de bekende tv-schermen. Onderzoek bewijst dat we tijdens het wakker zijn 38 procent geconnecteerd zijn met schermen. Dat de impact op ons leven enorm is, moeten we je dus niet meer vertellen.

Maar wat wil dit zeggen voor artiesten? Wat is de impact op het creatieve denkwerk en wat is er allemaal mogelijk zowel artistiek als digitaal? Gebruiken artiesten het internet, TV’s, data, of onze persoonlijke verheerlijking als inspiratiebron? En dat in een positieve, negatieve of eerder neutrale zin? Het SCREEN IT festival onderzoekt de impact van de aanwezigheid van schermen in relatie met kunst. De focus wordt gelegd op de positie van de kunstenaar, de plaats van de consument en de positie van intermediaire verandering.

Op de website van de Parenteel vinden jullie de foto's van de daguitstap terug, evenals tips voor actuele tentoonstellingen en de nieuwsbrief van de Parenteel. Zie voor meer info: www.deparenteel.be.

 

Veel groeten en tot ziens!

Vanwege de leden van 'de Parenteel'

i.s.m. Kunstkoepel - Academie voor Beeld Bilzen